8A-laiset lukutaitofoorumin asiantuntijoina

Takahuhdin koulun 8A osallistui tiistaina 22.5. sanataidetyöpajaan, jossa tehtiin ryhmätyönä lyhyitä pohdinta- ja kirjoitustehtäviä lukemisesta. Tehtävien avulla ideoidaan ratkaisua lukutaidon heikkenemisen ongelmaan. Työpaja liittyi opetus- ja kulttuuriministeriön lukutaitofoorumin työhön.

Ajatuksena oli kuulla nuoria asiantuntijoina heihin kohdistuvassa asiassa. Foorumistit ovat työryhmätapaamisissa pohtineet lukemisen haasteita ja sen edistämiseen liittyviä keinoja ja mahdollisuuksia. On kuitenkin tärkeää saada nuorten omat ideat ja ääni kuuluville, jotta saataisiin paras mahdollinen toimenpide-ehdotus aikaan.

Samanlainen työpaja toteutetaan myös kahdella muulla paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tampereella vetäjinä toimivat sanataidekasvattajat Pia Krutsin ja Minttu Tervaharju Sanataideyhdistys Yöstäjästä.