Paidat Hopelle

Video ja juttu: Jenni ja Liinu 9B

Yhdeksännen luokan valinnaisen käsityön ryhmä teki lopputyönä jotain käsityötä, joka tuli lahjoittaa. Ryhmiä oli kaksi. Toinen ryhmä teki kestokasseja, jotka lahjoitettiin Avopalvelulle.

Toinen ryhmä teki t-paitoja. Paidat päätettiin tehdä 5.-luokkalaisille. Ne valmistettiin trikoosta ja väreinä olivat tummansininen ja harmaa. Paidoissa oli yksityiskohtina kolme tähteä paidan alareunassa sekä merkki ja pesuohje.

Idea paitojen tekemisestä tuli, kun halusimme tehdä lahjoituksena vaatteita. Päädyimme t-paitoihin, sillä ne olivat tarpeeksi helpot tehdä. Teimme paitoja kymmenen kappaletta, joista viisi oli harmaita ja viisi oli tummansinisiä. Lahjoitimme paidat Tampereen Hopelle. Sovimme puhelimitse ajankohdan, jolloin kävisimme viemässä paidat heille. Veimme paidat ryhmänä paikanpäälle. Samalla tutustuimme Hopen toimintaan ja saimme esittelykierroksen tiloista. Alla on kuva Hopen tarjoamista ulkovaatteista.

Paitojen teko oli mukavaa ja koko ryhmälle tuli hyvä mieli, kun saimme lahjoittaa itse tekemämme paidat ihmisille, jotka niitä tarvitsevat.