Yhdeksäsluokkalaiset Taidekaaressa

Taidekaari on Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelma, jossa kaikki Tampereen kaupungin koulujen oppilaat tutustuvat eri taiteenlajeihin. Taidekaari tarjoaa koululaisille mm. konsertteja, näytelmiä ja museokäyntejä. Näiden lisäksi oppilaat pääsevät itsekin tekemään taidetta taiteilijoiden ja taidekasvattajien ohjaamissa työpajoissa. Takahuhdin koulun yhdeksäsluokkalaisten viimeinen Taidekaaren järjestämä tapahtuma oli t-paidan painaminen Näpsä-käsityökoulussa Tammelassa.

Ennen kun ryhdyttiin t-paitoja painamaan, Näpsä-käsityökoulun opettajat Miisu ja Erja kertoivat pukeutumisesta viestinnän ja vaikuttamisen välineenä. Nyt tiedämme, että ensimmäisiä brändi-paitoja painatti mm. CocaCola. Musiikki- ja peliteollisuus seurasivat heti perässä. Nykyisin paitaviestintää suosivat esim. poliitikot.

Oppilaat saivat valita joko mustan tai valkoisen t-paidan. Painatukset mustaan paitaan tehtiin valkoisella ja valkoiseen paitaan mustalla värillä. Paitaan sai painaa esim. tekstiä, logon tai kuvan. Toteutustapoja oli monia; osa käytti sabluunaa, osa teippiä ja osa maalasi kuvionsa / tekstinsä suoraan t-paitaa. Valmis kuvio kuivattiin ensin hiustenkuivaajalla ja lopuksi vielä silitettiin, jotta se kestää pesua.

Kuvissa 9E:n paitasuunnittelun tuloksia ja työskentelyä..