Aleksi voitti valtakunnallisen runokilpailun

Takahuhdin koulun oppilas Aleksi Moisio on voittanut Runoyhdistys Nihil interit ry:n Runoutta-runokilpailun. Kilpailu oli osa osa RUNOUTTA! Kouluun|Kilpailu|Kiertue -hanketta ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Toiseksi tuli Emma Karjalainen Tampereen Steinerkoulusta ja kolmanneksi Iiris Hemiö Puolalan koulusta Turusta.

Kilpailun tarkoituksena oli kannustaa koululaisia tutustumaan runouteen ja itseilmaisuun. Kilpailun teemat olivat Suomi nyt tai Suomi tulevaisuudessa. Raatiin kuuluivat äidinkielenopettaja Suvi Kaipainen Lahdesta sekä runoilijat Janette Hannukainen, Mirkka Mattheiszen ja Juha Rautio.

”Aleksi Moision voittajarunossa yhdistyvät yhteiskunnallinen kantaaottavuus sekä kokeellinen muoto. Runossa riittää pureksittavaa useammalle lukukerralle”, toteaa raati Viita-akatemian sanataidekoulustakin oppia ammentaneen Aleksin runosta.

Linkki Aleksin runoon