Kirjeitä, heijastimia ja tietokilpailuja

Keskiviikkona aamupäivällä 8d-luokka kirjoitti itsenäisyyspäivätervehdyksiä kirjeen muodossa Tammenlehväkeskuksessa asuville sotiemme veteraaneille.

Paikalla olleesta 20 oppilaasta alle puolet oli kirjoittanut kirjeen joskus aikaisemmin. Yhdessä sitten mietimme, miten kirjeen voisi aloittaa, mitä siihen voisi kirjoittaa ja miten kirje lopetetaan. Vaikka kirjoittaminen tuntui osasta oppilaita tosi vaikealta, jokainen sai kirjeensä valmiiksi. Luokanvalvoja toimitti kirjeet koulupäivän jälkeen suoraan Tammenlehväkeskukseen, jotta ne varmasti ovat perillä veteraaneilla itsenäisyyspäivänä.

Kimmo Kopran VMTK-yhtyeen esiintymisen jälkeen 8D askarteli Suomi-aiheisia heijastimia. Jokainen sai palan huopaa ja heijastinkangasta, joista sitten leikkasi mallia mukaillen Suomen muotoisen heijastimen.

Kuvassa etualalla heijastintaan askartelevat Eemeli ja Anni.

Päivän päätteeksi pidettiin tietokilpailutunti. Aluksi oli esillä 10 vanhaa esinettä, jotka piti tunnistaa. Sähkövuoka, reikäkortti ja kaulauslauta ja -tukki olivat kaikille tuntemattomia, sitä vastoin pyykkilaudan tunnistivat melkein kaikki. Aika moni tiesi myös, mihin vyyhdin- eli kerinpuita käytetään, mutta esineen nimi oli kaikille tuntematon. Esineiden tunnistamisen jälkeen oli vuorossa perinteisiä Suomi-aiheisia monivalintatehtäviä.  Ne olivatkin jo paljon tunnetumpia; esimerkiksi kaikki oppilaat tiesivät Suomen ensimmäisen pääkaupungin.

Kuvassa etualalla Slev-merkkinen sähkövuoka vuodelta 1950 ja taaimmaisena vyyhdinpuut. Numerokyltti Y19 on ollut käytössä vuosikymmeniä sitten Tampereen kaupungin liikennelaitoksen onnikassa.