Kasit kävivät Vapriikissa

Vapriikin museot ovat tulleet viikon aikana tutuiksi koulumme oppilaille. Oheisessa videossa 8E:n päivästä museoissa ja pääkirjasto Metsossa. Videon tekijä on 8E:n Aada Keronen – videon lopun tiedossa pieni virhe.

8D-luokka ajoi bussilla koululta kirjastotalo Metson pysäkille ja käveli sieltä Tampereen keskustan rakennuksia ja patsaita katsellen museokeskus Vapriikkiin. Museokierros aloitettiin Birckala-näyttelystä. Sieltä jatkettiin rollikkaan ja kivimuseoon. Myös jääkiekkomuseo ja pelimuseo tulivat tutuiksi.

8d-luokan tyttöjä tutustumassa kivimuseon fluoriitteihin ja hohkakiviin.

Eero, Eeli ja Emil testasivat Vapriikin velosipedia.

Vapriikista käveltiin tuomiokirkkoon, missä kirkon vahtimestari esitteli kirkon syntyhistoriaa. Esittelyn jälkeen tutustuttiin kirkkoon vielä omatoimisesti.

8d etsii vahtimestarin mainitsemaa luodinreikää kirkon sisältä.

Tuomiokirkosta käveltiin Erkkilän siltaa pitkin Tammelaan, ja matkan varrella olleen VR:n vanhan tavara-aseman kohdalla pohdittiin, pitäisikö rakennus säilyttää vai purkaa. Molemmat vaihtoehdot saivat kannatusta oppilaiden keskuudessa.