Suomi 100 -viikko käyntiin!

Suomi 100 -viikko käynnistyi Takahuhdin yläkoulussa maanantaina yhteisellä aamunavauksella, jonka jälkeen makusteltiin suomen kielen kauneimpia sanoja, samoin ärsyttävimpiä. Kauniit rakentuvat myöhemmin viikon aikana Suomen lipuiksi.

Jatko olikin  jokaisella luokka-asteella omanlaisensa. Seitsemäsluokkalaiset lähtivät kaupunkiin katsomaan Järven tarina -elokuvaa, ja yhdeksäsluokkalaisilla oli pajapäivä koululla. Yseille tarjolla oli tarjolla aamulla Juha Javanaisen luento siitä, millaista oli Tampereella sata vuotta sitten. Päivä jatkui esimerkiksi sarjakuvaa piirtämällä, musikkipajassa tai perinneleikeissä. Kotitaloudessa tehtiin koristeltiin Suomi-piparkakkuja. Suomen taiteeseen tutustuttiin tekemällä klassikoita uusiksi.

8F-luokka opetteli iMovien saloja tekemällä Suomi-aiheisia elokuvaklippejä. Aiheet vaihtelivat suomalaisesta ruuasta luontoon ja Minna Canthiin. Ohessa pari klippiä.