8D tutki merkittäviä suomalaisia

Suomi 100 -teemaviikko alkoi 8d-luokan osalta tutustumisella merkittäviin suomalaisiin, jotka jollakin tavoin liittyivät Tampereeseen. Yksin tai parin kanssa tehtiin pienimuotoinen tutkimus. Aiheina olivat mm. Väinö Linna, Sara Hildén, Veikko Sinisalo, Reima ja Raili Pietilä, Aarne Ervi, Wivi Lönn, Juice Leskinen, Finlayson, Tampella ja tietenkin myös Ilves ja Tappara. Yhteensä luokan seinälle syntyi 15 kappaletta A3-kokoista tutkimusta tamperelaisesta suomalaisuudesta.

Dscn2943_siiri_ja_juulia800

Juulia ja Siiri esittelevät tutkimustaan Raili ja Reima Pietilästä.

Iltapäivän ohjelmassa oli tutustuminen Kalevankankaan hautausmaahan ja Kalevankankaan kappeleihin. Aloitimme Kalevankankaan hautausmaahan tutustumisen pääportilta ja sinne matkatessamme hautakivien museoalueen edustalla Eero poseerasi kameralle.

Dscn2949_eero800

 

Kappeliin tutustumisen jälkeen kävimme vielä tutustumassa sankarihautoihin ja kiipesimme näköalatasanteelle ja huomasimme, että sieltä näkyy mm. Hervannan Matrix ja Viinikan kirkko. Kuvassa 8d-luokan oppilaita ja uskonnon lehtori Teemu Kortelahti.

Dscn2951_8d800